Nieuws

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Naast webhosting is zoekmachine optimalisatie van groot belang om ervoor te zorgen dat uw website goed vindbaar zal zijn binnen zoekmachines. Hier vindt u de verschillende facetten waarmee rekening gehouden kan worden om de website beter vindbaar te maken binnen zoekmachines.
Er zijn vele facetten die komen kijken bij het optimaliseren van een website voor zoekmachines (SEO, Search Engine Optimization). Een kleine greep van onderdelen die belangrijk zijn om toe te passen zijn:
 • Allereerst is het belangrijk om na te gaan welke trefwoorden die binnen een zoekmachine voor de website worden gebruikt van toepassing zijn. Als de trefwoorden binnen de tekst van de verschillende pagina’s binnen de website aanwezig zullen zijn, zal de website beter vindbaar zijn voor zoekmachines.
 • Het juiste gebruik van titels voor de pagina’s binnen de website. Een unieke titel voor elke pagina binnen de website zal de indexering/vindbaarheid binnen de website bevorderen.
  Per pagina de aandachtsgebieden in de titel opgegeven. Hierdoor zal een zoekmachine weten waarin de betreffende pagina zich onderscheidt van de andere pagina’s op de website.
  Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de titels van de pagina’s niet te lang zijn. Als de titel te lang is, zullen zoekmachines slechts een gedeelte van de titel weergeven in de zoekresultaten.
 • Het gebruiken van de juiste omschrijvingen binnen de verschillende pagina’s (META’s). Het is belangrijk dat de omschrijving van een pagina verband houdt met de inhoud van de pagina.
 • Het toepassen van de juiste URL-structuur binnen de website. Een pagina zal beter gevonden worden als de URL (http://...) van een pagina woorden bevatten die bij een zoekopdracht binnen een zoekmachine zijn gebruikt. Zo zal bij het zoeken naar een “voetbal” een URL als “http://www.domein.nl/voetbal/...” de vindbaarheid meer bevorderen dan de URL “http://www.domein.nl/default.aspx?ProductID=123”.
 • Het toepassen van een sitemap bestemd voor zoekmachines. Dit is een pagina specifiek bestemd voor zoekmachines waarin de pagina’s van de website zijn opgesomd. Indien de website pagina’s heeft die moeilijk door een zoekmachines geïndexeerd kunnen worden (bijvoorbeeld door het toepassen van Flash), dan zal een sitemap de vindbaarheid van de website bevorderen door deze pagina’s op te nemen in de sitemap.
  Naast het opmaken van een sitemap voor de zoekmachines, zal het raadzaam zijn om een sitemap aan te maken binnen de website waarmee bezoekers binnen de website op eenvoudige wijze een pagina kunnen benaderen zonder te moeten zoeken binnen het menu van de website.
 • Zorg ervoor dat de teksten die binnen de website als links worden gebruikt duidelijk zijn. Zoekmachines zullen dit meenemen bij het indexeren van de website en zullen ze beter begrijpen waar het over gaat.
 • Pas bij het plaatsen van afbeeldingen “ALT”-tekst toe. Dit is een tekst die o.a. toegepast kan worden bij images. Deze tekst zal zoekmachines de informatie verschaffen waar de pagina over gaat, als een afbeelding bijvoorbeeld refereert naar een pagina middels een link.
 • Het toepassen van tags binnen uw website. Dit zijn “trefwoorden” op de pagina’s die binnen de website aanwezig zijn en refereren d.m.v. een link naar de verschillende pagina’s binnen de website.
Heeft u vragen over het optimaliseren van uw website, dan helpt e-Wave u hier graag bij.

Onderwerpen

Social media zijn en worden steeds populairder!
Sinds de komst van de mob... meer »
Zoekmachine optimalisatie (SEO)
Naast webhosting is zoekm... meer »
Lancering nieuwe website e-wave.nl
Een nieuw jaar, een nieuw... meer »
DotNetNuke en mobile devices
DotNetNuke legt steeds me... meer »
Alle vermelde prijzen zijn exclusief BTW, tenzij anders vermeld.
e-Wave Internet Solutions · Alle rechten voorbehouden