Nieuws

Social media zijn en worden steeds populairder!

Sinds de komst van de mobiele (smart) telefoons zijn social media alleen maar populairder geworden. Het begon met internetgebruikers die social media zijn gaan gebruiken om hun hobby's en interesses te delen. Naast de internetgebruikers zijn social media enorm toegenomen voor het bedrijfsleven. Denk bijvoorbeeld aan het promoten van producten en diensten via social media.

Het succes van het gebruik van social media zijn te danken aan de wijze waarop de netwerken met elkaar in verbinding staan. Denk aan het promoten van een product of dienst. Dit zal niet enkel bekend worden binnen uw eigen netwerk, maar doordat het netwerk met anderen is verbonden, zal het een veel groter publiek bereiken dan enkel de bedrijven/personen in uw eigen netwerk. Op deze manier bereikt het dircect een groot publiek.

Social media zijn ook uitermate geschikt om een website te promoten. Doordat er een groot publiek bij betrokken is, zal het daardoor op een zeer efficiënte wijze bekend worden gemaakt.

De social media die op dit moment het meest populair zijn, zijn LinkedIn, Twitter en Facebook. U ziet ook steeds vaker dat er tijdens een reclamecampagnes een URL (link) naar een social media wordt getoond. Een voorname reden hiervoor is dat als bezoekers de pagina bekijken en hetgeen "liked" (Facebook), "retweet" (Twitter) of "recommend" (LinkedIn), dat de informatie zich dan op eenvoudige wijze enorm snel verspreidt. Het zal op dat moment zichtbaar zijn voor iedereen die zich binnen het netwerk van de betreffende gebruiker bevindt en daardoor de interesse wekken.

Naast het op efficiënte wijze verspreiden van informatie en daardoor interesse te wekken, is het gunstig voor de optimalisatie binnen zoekmachines. Doordat de populariteit/relavantie toeneemt van bijvoorbeeld een website, doordat er vanuit social media wordt gerefereerd naar pagina's van de betreffende website, zal dit guntig zijn doordat een zoekmachine hieruit opmaakt dat de website populairder wordt. Zoekmachines bepalen de popularieit/relevantie van websites mede door het aantal URL's (links) die refereren naar de website.

Onderwerpen

Social media zijn en worden steeds populairder!
Sinds de komst van de mob... meer »
Zoekmachine optimalisatie (SEO)
Naast webhosting is zoekm... meer »
Lancering nieuwe website e-wave.nl
Een nieuw jaar, een nieuw... meer »
DotNetNuke en mobile devices
DotNetNuke legt steeds me... meer »
Alle vermelde prijzen zijn exclusief BTW, tenzij anders vermeld.
e-Wave Internet Solutions · Alle rechten voorbehouden